چرا انیمه دث نوت (Death Note) ارزش تماشا کردن ندارد؟!

8 658

دیدن انیمه دفتر مرگ (Death Note) رو توی عصر حاضر به کسی پیشنهاد نمی کنم!

خوب یادم میاد که قصد داشتم انیمه دیدن رو شروع کنم. اون زمان هنوز انیمه اتک آن تایتان و … ساخته نشده بودند. از هر انیمه بازی که می پرسیدم چی ببینم، بی برو برگشت میگفتند دث نوت (Death Note) یا دفتر مرگ رو شروع کن، بهت قول میدم وقتی ببینیش، تا آخر عمر ازم تشکر کنی!
شروع کردم به تماشای دث نوت و هر چقدر که میگذشت، از این سریال بیشتر از قبل خسته میشدم، اما باز هم خودم رو آروم میکردم که مثلا ممکنه از اپیزود بعدی، یک اتفاق خفن توی داستان رخ بده. اما هر چقدر که بیشتر جلو رفتم، نفرت من نسبت به دث نوت بیشتر شد و به نظرم بیشتر از قبل اورریتد بود. در کمال تعجب افرادی که انیمه دیدن، این اثر رو می پرستند و به نظرشون حتی یک شاهکار ابدی هست.

کمی با خودم فکر کردم و گفتم نکنه تاثیرات رسانه و تعریف و تمجید ها روی این قضیه تاثیر گذاشته باشه! چون فارغ از هر چیزی، Death Note جزو اولین انیمه هایی هست که کشورهای اروپایی و آمریکا یا بهتره بگم جهان خیلی جدی روش مانور داده و پروموت کرده. با توجه به اینکه این انیمه سال 2006 یا 2007 وارد صنعت تلویزیون کشورهای مختلف شد و یه جورایی برای مردم و فرهنگ های مختلف تازگی داشت، تونست خیلی خوب خودش رو توی دل مردم جا کنه!

امروز میخوام با آوردن دلایل مختلف، بهت بگم چرا انیمه دث نوت (Death Note) ارزش تماشا کردن نداره و به نظر شخص من اورریتد هست.
لطفا تا انتها همراه سایت پلی مگ باشید.

5 دلیل برای اینکه شما دث نوت (Death Note) را تماشا نکنید!

1- خسته کننده بودن داستان

نقد و بررسی دفتر مرگ (Death Note): داستان دث نوت به شدت خسته کننده است
نقد و بررسی دفتر مرگ (Death Note): داستان دث نوت به شدت خسته کننده است

یک سری معتقدند که داستان دث انوت یا دفتر مرگ خیلی جذاب است، اما به شخصه شدیدا با این موضوع مخالفم. داستان Death Note به هیچ عنوان پیچیدگی خاصی ندارد و از یک جایی به بعد، دیگر فقط اتفاقات تکراری را مشاهده می کنید. در واقع از همان اول همه چیز رو می شود و کم پیش می آید که اتفاقات شوکه کننده و جذاب در طول داستان رخ دهد. علی الخصوص بعد از مرگ L، شخصیت جدید یعنی N را مشاهده می کنیم که یک کپی بی ارزش از L است. هر چیزی که در نیمه اول سریال مشاهده کردید، در نیمه دوم نیز دوباره مشاهده خواهید کرد که این واقعا افتضاح است.

2- عدم تنوع در لوکیشن های انیمه

نقد و بررسی دفتر مرگ (Death Note): داستان دث نوت در مکان های تکراری در جریان است
نقد و بررسی دفتر مرگ (Death Note): داستان دث نوت در مکان های تکراری در جریان است

واقعا خیلی سخت است که شما در کنار یک داستان که هر چقدر پیش می رود خسته کننده تر از قبل می شود، لوکیشن های به شدت تکراری که از لحاظ بصری جذابیت خاصی ندارند را دائم مشاهده کنید. در واقع از اول تا آخر سریال را اگر بالا پایین کنید، متوجه می شوید که عملا شخصیت های Death Note در یک فضای خفه و بسته دائما با یکدیگر در ارتباط بوده اند و این به شدت توی ذوق بیننده می زند. یکی از نقاط قوت انیمه ها، قطعا طراحی هنری و بصری آن است که به نظر من دث نوت شدیدا در این امر ضعف دارد. اگر چه قدیمی بودن این اثر تاثیر بسیار زیادی در ضعف های آن دارد و قطعا اگر در همان سالی که این سریال عرضه شده است بررسی انجام می شد، شاید بدون نقطه ضعف به نظر می رسید.

3- در حد انیمه های جدید نیست

امروزه استانداردهای انیمه ها شدیدا بالا رفته است. انیمه هایی مثل اتک آن تایتان، جوجوتسو کایزن، وینلند ساگا و … استانداردهای جدیدی را به این صنعت اضافه کرده اند. به معنای دیگر اگر طبق معیارهای 2024 به بعد بخواهیم دفتر مرگ را تماشا کنیم، شاید خیلی توی ذوقمان بخورد، چرا که تمام تعریف و تمجیدهایی که وجود داشته، مربوط به سال های اولیه عرضه این انیمه می باشد. همچنین لازم به ذکر است که خیلی از استودیوها در این سبک انیمه ساخته اند که خیلی بهتر از Death Note هستند.

4- عدم اهمیت به نمادهای موجود در سریال

نقد و بررسی دفتر مرگ (Death Note): نمادهای دث نوت را می توان پتانسیل از دست رفته این انیمه دانست
نقد و بررسی دفتر مرگ (Death Note): نمادهای دث نوت را می توان پتانسیل از دست رفته این انیمه دانست

اپیزودهای اولیه، انتظارات شما از این سریال را شدیدا بالا می برند. به طور مثال در بحث نمادها، از همان اول ما با شینیگامی، سیب، دفتر و خیلی از چیزهای دیگر روبرو می شویم. یعنی در واقع شروع آتشین این انیمه، با نمادها است. اما هر چقدر که روند داستانی جلو می رود، بیشتر متوجه بی اهمیت بودن نمادها و چرایی حضور آنها می شویم. به نظر من این انیمه پتانسیل های زیادی در بحث پرداختن به نمادها داشت. به طور مثال نویسنده خیلی ساده از سیب گذشت. همه ما می دانیم که سیب در ادیان مختلف چه مفهومی دارد، اما در این انیمه که دقیقا پای خیر و شر وسط بود، به وجود سیب در حد غذای مورد علاقه یک شینیگامی بسنده کرد.
این یک مثال ساده بود و از نظر من خیلی از چیزهای دیگر نیز پتانسیل داشتند.

5- یاگامی لایت، یک ویلن افتضاح

نقد و بررسی دفتر مرگ (Death Note): یاگامی لایت (کیرا) برای یک ویلن محبوب و ماندگار زیادی خام است!
نقد و بررسی دفتر مرگ (Death Note): یاگامی لایت (کیرا) برای یک ویلن محبوب و ماندگار زیادی خام است!

در صنعت سینما به شخصیت های منفی ویلن گفته می شود. یاگامی لایت نقش شخصیت منفی یا بهتر است بگویم شخصیت اصلی دث نوت را بازی می کند. شخصیتی که توانست به دفتر مرگ دسترسی پیدا کند و دنیا را در آشوب و وحشت قرار دهد. در آثار دارک معمولا نویسندگان سعی می کنند شخصیت ویلن را طوری طراحی کنند که بینندگان با خودشان بگویند خیلی هم بد نمی گوید! اصلا شاید حق با او باشد!

اما در Death Note به هیچ عنوان چنین چیزی حس نکردم. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این فقط نظر شخصی من نیست و تعداد بی شماری از افرادی که Death Note را تماشا کرده اند نیز با من هم نظر هستند. به نظر من یاگامی لایت یا بهتر است بگویم کیرا، بیشتر شبیه یک شخصیت نوجوان که با اقدامات احمقانه سرنوشت بدی پیدا می کند است. نویسندگان سعی کرده اند تا او را یک شخصیت مرموز و باهوش نشان دهند، اما اتفاقات مختلف درون انیمه، این مورد را شدیدا تکذیب می کنند و در تضاد با هدف نویسندگان است.

شاید بهتر باشد بگویم شخصیت پردازی اکثر شخصیت ها آنطور که باید و شاید به دل نمی‌نشیند.

 

 

 

 

 

 

نقد و بررسی فیلم و سریال های جدید را از سایت پلی مگ دنبال کنید!

نظر شما نسبت به انیمه دث نوت (Death Note) چیست؟
همچنین نظر خود را در رابطه با اینکه انیمه دفتر مرگ اوررتید است، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: سایت پلی مگ

8 دیدگاه
  1. Amir می گوید

    چرت ترین تفسیری که میشه گفت در طی این چند سال اخیر الان خوندم
    قابل توجهت من تا قبل از اینکه با این انیمه اشنا بشم فقط این موضوع داستانش منو جذب کرد و نه کسی گفت این بهبهه نه چشچهه ولی طی این سریال وقتی به قسمت اخر رسیدم تا یک هفته فکرمو فرو برده بود اتفاقا خیره کننده مرگ های غم انگیز و در اخر مرگ کیرا که دیوانه وار غم انگیز بود این یک شاهکار بود بعد داری میگی افتضاح؟ میخای نظر بده و این نقد های خام که میاری ینی چی؟

    1. ........ می گوید

      این یارو مغز نداره ولش کن 😂

      1. *_____* می گوید

        👍👍👌😂

  2. Amir می گوید

    کاملا باهات موافقم👌

  3. L می گوید

    سلام

    انیمه سوباسا رو برید ببینید از این انیمه بهتره خخخخ

  4. 123 می گوید

    این انیمه حالت رئال داره، مثل دنیای واقعی، کاراکتر های انیمه همه مثلا به طور سری و مخفی دارند عملیات را جلو می برند طبیعیه که فضا اینطور باشه، کاراکتر ها فضا همه چیز تقریبا شبیه دنیای واقعی، گاهی بهتر از انیمه های تخیلی و دور از واقعیته، خودم بعد از دیدن انیمه ها باحال و تخیلی و هیجانی که لذت می برم وقتی تموم میشن، یهو خودمم رو می بینم که تو چه دنیایی ام و چقدر از واقعیت برای ساعتی فاصله گرفته بودم، ابتدای انیمه هم کاراگاه اِل هم گفته بود قاتل همون لایت، یه کسی هستش که افکار بچه گانه داره که میخواد آدم بدها رو تو دنیا ازبین ببره و… ، آخرشم اون پسره که لایت رو شکست داد گفت مشکل روان پریشی داره و بعد دستگیر شدنش باید تیمارستان بره که البته مُرد این انیمه طوریه که میشه گفت تو دنیای واقعی چنین مورد های مشابهی هست یا به وجود میان لازم نیست حتما توش کاراکتر ها توانیمه های امروزی خیلی خوشگل و جذاب و قدرت های ماورایی و… داشت که این ها خودش اصلا به واقعیت نزدیک نیست. مثلا انیمه هایی خیلی خیلی قدیمی هم داریم که با وجود سال ها با وجود ضعف هایی که دارند اما ما هنوز دوست داریم اون ها ببینیم.

  5. ✿✿✿✿ می گوید

    ناموسا نظر شخصی تو هیچ ارزشی نداره چون دث نوت یک شاهکاره

  6. hesssam می گوید

    شخصا ریدم به مغزت

یک پاسخ بگذارید

ایمیل شما منتشر نمی شود